Aanvullende informatie Appartement Maria Alm.

Veel gestelde vragen Appartement Maria Alm

Appartement Maria Alm is gelegen aan de Schlossberg huis nr 6-1 te Maria Alm am Steineren Meer in Oostenrijk

op korte loopafstand vindt u het dorp, supermarkten, bakkers, winkels, sportzaken, restaurants, terrasjes, liften etc.

het appartement is op 2 a 3 autominuten of 1 bushalte van zowel de Natrun als de Aberg, het uitgebreide skigebied gelegen. Bij voldoende sneeuwval kunt u ook vanuit het dorp (Natrun) naar de Aberg skiën, terug kunt u met de bus. Beide locaties zijn (voor volwassenen) ook lopend aan te doen, zeker als u gebruik maakt van de stallingsmogelijkheden van ski's en / of schoenen bij de Natrun of Aberg gondelbanen.

linnengoed kunt u zelf meenemen of huren, opgeven bij boeking. Gehuurd linnengoed wordt niet gewisseld, u betaald voor 1 set. U kunt dit desgewenst zelf wassen

dekbedden, kussens, dekens etc. zijn aanwezig in de woning

de keukenuitrusting is meer dan uitgebreid te noemen, alle gangbare spullen zijn aanwezig (dus ook aardappelmesjes en kaasschaaf) evenals een waterkoker, koffiezetapparaat en een Senseo. Er is ruim voldoende serviesgoed voor 5 personen.

tegen betaling kunt u gebruik maken van de gezamenlijke wasmachine en wasdroger. Er hangen € 0,50 automaten bij de wasmachine en droger. Wassen kost ongeveer € 1,50 en drogen € 3,--. Wasmiddelen zelf voorzien. U vindt de wasruimte schuin tegenover de voordeur van ons appartement

U kunt desgewenst gebruik maken van onze privé internetverbinding (u bent de enige gebruiker) u kunt bij boeking aangeven of u een WIFI code wenst te ontvangen.

In de privéberging vindt u tuinstoelen (o.a. twee 5-standenstoelen en stoelkussens), als u deze bij vertrek weer opbergt kunt u deze gebruiken tijdens uw vakantie

2 droogrekjes en knijpers staan in de berging

• Een strijkplank en strijkijzer zijn aanwezig evenals een stofzuiger en andere schoonmaakatributen
Kruiden en schoonmaakmiddelen zijn aanwezig, wij verzoeken aan te vullen wat leeg gaat tijdens uw vakantie, zodat ook degene na u niet mis grijpt.

• in het tegenover gelegen hotel is een binnenzwembad waar u tegen betaling gebruik van kunt maken
in de zomer kunt u in Maria Alm gebruik maken van het prachtig gelegen buitenzwembad Sommerstein met waterversnelling, glijbanen etc. De toegang tot dit zwembad is gratis met gebruik van de Hochkönigkaart, deze krijgt u bij boeking van onze woning in 2017 (in 2018 verstrekken wij geen hochkonigkaart)

• In 2018 verstrekken wij geen Hochkonigkaart. de Hochkönigkaart geeft u o.a. gratis toegang tot de zomerliften, zwembaden en wandelbussen in het Hochköniggebied, éénmaal gratis gebruik van de zomerrodelbaan in Saalfelden en in de winter éénmaal gratis toegang tot de nachtskipiste en nog veel meer. Voor een uitgebreid overzicht van de voordelen die de Hochkönigkaart geeft verwijzen wij u graag naar de website winter zomer

U bent in Duitsland en Oostenrijk verplicht winterbanden te gebruiken, u bent verplicht sneeuwkettingen bij u te hebben in winterse omstandigheden. De woning is zonder sneeuwkettingen bereikbaar, op de Schlossberg wordt regelmatig sneeuwgeruimd.

Als u op de A8 in Duitsland afslag 32, Siegsdorf neemt heeft u geen Autobaanvignet nodig. Ook Salzburg is zonder vignet te bereiken (route via Bad Reichenhall, let op niet de snelweg nemen!)

Appartement Maria Alm is niet aangepast voor mindervalide gasten. Bent u echter nog enigszins mobiel, dan biedt de woning wel mogelijkheden. In de privé berging ligt een rijplaat voor bij de ingang van het huis. Na de verbouwing is het niet meer mogelijk met een rolstoel op de slaapkamers of in de badkamer te komen, u dient dus een aantal stappen te kunnen lopen. Neemt u liefst telefonisch contact met ons op om teleurstellingen te voorkomen!

De sleutels krijgt u overhandigt bij de woning, u belt naar het sleuteladres als u de snelweg afrijdt en geeft uw verwachte aankomst tijd doorU betaalt dan ook direct gepast de bijkomende kosten (schoonmaak en linnengoed) en krijgt de Hochkönigkaart (2017)

Het bed op de ouderslaapkamer is 160 x 200 cm

Op de 2e slaapkamer kunnen de bedden naast of uit elkaar gebruikt worden, matrassen zijn 80 x 200 cm

Er zijn 1 persoonsdekbedden aanwezig.